Biura-WynajemZapytania ofertoweStrefa dla członkówZnak bawełnyOrganizacje międzynarodoweGaleria

Polityka prywatności

Polityka prywatności serwisu www.gca.org.pl

1. Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług .
2. Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest

IZBA BAWEŁNY W GDYNI – GDYNIA COTTON ASSOCIATION z siedzibą 81-369 Gdynia, ul. Hieronima Derdowskiego 7, NIP: 5860104500

3. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.
4. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
5. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
– poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacji
– poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].
8. Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.
9. dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego
10. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
11. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
12. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
13. W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis www.gca.org.pl Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać.

W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce – KONTAKT.

PLIKI COOKIES

1. Administrator używa plików cookies, aby zapewnić Użytkownikom większą efektywność Serwisu oraz bezpieczeństwo.

2. Pliki cookies są to pliki tekstowe przechowywane na urządzeniu Użytkownika. Pliki cookies umożliwiają Serwisowi rozpoznawanie preferencji Użytkownika. Korzystając z Serwisu, Użytkownik wyraża zgodę na wykorzystywanie przez Serwis plików cookies. Ograniczenie przez Użytkownika stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności Serwisu.

3. W każdej chwili Użytkownik może zarządzać swoimi ustawieniami cookies.

a. Firefox: support.mozilla.org/pl/kb/usuwanie-ciasteczek
b. Opera: help.opera.com/Windows/12.10/pl/cookies.html
c. Internet Explorer: windows.microsoft.com/pl-pl/internet-explorer/delete-manage-cookies
d. Chrome: support.google.com/chrome/answer/95647?hl=pl
e. Safari https://support.apple.com/pl-pl/guide/safari/sfri11471/mac

4. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest Administrator Serwisu lub podmioty z nim współpracujące w szczególności usługi Google (http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/), Facebook (http://pl-pl.facebook.com/help/cookies) oraz Livechat (https://www.livechatinc.com/privacy-policy/).

5. Serwis wykorzystuje pliki cookies do:

– dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
– tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
– określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów reklamowych w sieciach Google AdWords oraz Facebook ADS.

6. Serwis wykorzystuje następujące rodzaje plików cookies:
– cookies sesji – działają tylko podczas przeglądania stron Serwisu, umożliwiając tym samym prawidłowe ich funkcjonowanie. Są wykorzystywane przez serwer do przechowywania informacji o działaniach Użytkownika; w przypadku zerwania połączenia z serwerem, Użytkownik może wrócić w to samo miejsce na stronie;
– cookies trwałych – pozostają na urządzeniu po odwiedzeniu, co oznacza, że Serwis może zapamiętać ustawienia Użytkownika podczas kolejnych odwiedzin. Dzięki temu Serwis staje się łatwiejszy w nawigacji i zapamiętuje preferencje Użytkownika.
– marketingowe – pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do jego zainteresowań.


© Copyright - Izba bawełny